3.9.2015.
PREMIJERA: novi rad KOREOGRAFSKA FANTAZIJA BR. 2

U izvedbi plesnih umjetnica Filipe Bavčević, Lane Hosni, Irene Mikec, Sare Piljek, Katarine Rilović i Mije Zalukar novi rad koreografkinje Marjane Krajač biti će premijerno izveden 18. rujna 2015., s početkom u 20:00 sati, s daljnjim izvedbama 19., 20., 21., i 22. rujna, također u 20:00 sati, u Domu HDLU (Trg žrtava fašizma 16, Zagreb).

KOREOGRAFSKA FANTAZIJA BR. 2 drugi je rad iz serije koja je otvorila je cijelo jedno polje razmatranja koreografskog prilazeći plesu kao poetskoj, intuitivno-političkoj i strukturalnoj praksi. KOREOGRAFSKA FANTAZIJA BR. 2 bavi se formom kao vibrantnim mjestom, razinama oblika, razinama materijalnosti forme i njene autonomije. Ona nastaje u slojevima, uzimajući kontinuitet nastanka nečeg kao svoje najstabilnije introvertirano mjesto. 

Prvi rad u seriji, KOREOGRAFSKA FANTAZIJA BR. 1, prošle je godine nagrađen s dvije nagrade: Nagradom hrvatskog glumišta i Godišnjom nagradom Udruge plesnih umjetnika Hrvatske.
Autor, koreograf, koncept:
Marjana Krajač
Izvedba: Filipa Bavčević Lana Hosni, Irena Mikec, Katarina Rilović, Sara Piljek, Mia Zalukar.
Suradnja na projektu: Irena Tomašić
Fotografija: Iva Korenčić-Čabo
Oblikovanje grafičkih materijala: Valentina Toth
Tonska tehnika: Miroslav Piškulić 
Tehnički direktor projekta: Duško Richtermoc 
Tehnička asistencija: Leonardo Krakić
Komunikacija: Anita Klapan 
Produkcija: Sodaberg koreografski laboratorij

Projekt je realiziran uz podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba i Zaklade Kultura nova. Projekt je nastao u suradnji s Hrvatskim institutom za pokret i ples, sklopu programa rezidencije Zagrebačkog plesnog centra i u suradnji s Domom HDLU u Zagrebu.

Ulaznice se mogu kupiti direktno prije početka predstave na blagajni Doma HDLU-a. Blagajna se otvara sat vremena prije početka predstave. Ulaz na premijeru u petak je s pozivnicom.

Trajanje predstave: 60 minuta

Dom HDLU

Trg žrtava fašizma 16, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: + 385 1 /4611 818 / 4611 819
E-mail: hdlu@hdlu.hr
Web: http://www.hdlu.hr/