11.10.2018.
Publikacija CHOREOGRAPHIC JOURNAL: seeing / vidjeti, predstavljena na sveučilištima u Fredrikstadu, New Yorku i Honoluluu

Publikacija CHOREOGRAPHIC JOURNAL: seeing / vidjeti predstavljena je u sklopu predavanja o umjetničkim plesnim praksama i gesti koreografskog teksta koje je koreografkinja Marjana Krajač održala 11. rujna 2018. na Norwegian Theatre Academy sveučilišta Østfold u Fredrikstadu (Norveška), 23. rujna 2018. na Odsjeku plesa akademije Tisch School of the Arts na sveučilištu New York University (SAD) te 4. listopada 2018. na Odsjeku kazališta i plesa sveučilišta University of Hawaii at Manoa u Honoluluu (SAD).

Dotičući se tema vidljivosti koreografskog procesa te njegove refleksije i komunikacije, publikacija koja je izdana u kolovozu 2018., a koju potpisuju Marjana Krajač i dramaturginja Zee Hartmann pod nazivom CHOREOGRAPHIC JOURNAL: seeing / vidjeti otvara prostor mogućeg mišljenja o plesu kao skupu različitih fenomena koji čine koreografski rad i njegova različita značenjska i gledalačka polja.

Publikacija je u tiskanom izdanju dostupna ovdje.