2.7.2019.
Premijerne izvedbe KOREOGRAFSKE FANTAZIJE BR. 4

Novi rad u seriji, KOREOGRAFSKA FANTAZIJA BR. 4: pas de deux, biti će premijerno izvedena 9. srpnja 2019. godine, s početkom u 19:30 sati, s daljnjim izvedbama 10., 11., 12. i 13. srpnja, također u 19:30 sati, na specifičnoj lokaciji u donjem dijelu grada.

KOREOGRAFSKA FANTAZIJA BR. 4: pas de deux četvrti je rad iz nagrađivane serije radova (Nagrada Hrvatskog glumišta za izuzetno koreografsko postignuće i Godišnja nagrada Strukovne Udruge plesnih umjetnika Hrvatske za koreografiju) koreografkinje Marjane Krajač, koja je otvorila cijelo polje razmatranja koreografskog prilazeći plesu kao poetskoj, intuitivno-političkoj i strukturalnoj praksi.

U izvedbi dvoje i petoro plesnih umjetnika_ca; Sare Piljek & Marina Lemića te Marine Brajdić, Maje Jakuš-Mejarec, Ive Katarinčić, Nike Sarajlija i Dore Sarikaye, KOREOGRAFSKA FANTAZIJA BR. 4: pas de deux, istražuje ples u dvoje i njegove strukture. U kompleksnom arhitekturalnom okolišu donjeg dijela grada, izvedba se bavi različitim implikacijama materijalnosti pokreta, a rad objedinjuje specifični glazbeni komad skladatelja i istraživača zvuka Alvina Luciera, pod nazivom Music on a Long Thin Wire.

KOREOGRAFSKA FANTAZIJA BR. 4: pas de deux, razmišlja o prostoru plesa kao susretu materijalnih, strukturnih i vremenskih elemenata koji u horizontalnoj ravni nose zalog moderne, potvrđujući i dekonstruirajući njenu povijest. Različiti elementi zvuka, plohe i oblika susreću se uvijek iznova, pokušavajući formulirati ideje iz kojih učimo nešto o karakteru i teksturi okoliša koje nas na različitim razinama okružuje i formatira.

Autorica i koreografkinja: Marjana Krajač
Izvedba: Sara Piljek & Marin Lemić
Izvedba: Marina Brajdić, Maja Jakuš-Mejarec, Iva Katarinčić, Nika Sarajlija, Dora Sarikaya
Glazba: Alvin Lucier
Fotografije: Tjaša Kalkan, Matija Kralj
Dokumentacija: Tjaša Kalkan, Matija Kralj
Grafičko oblikovanje: Valentina Toth
Tehnički direktor: Duško Richtermoc
Tehnička asistencija: Leonardo Krakić
Koordinacija lokacije: Nina Boro
Komunikacije: Anita Klapan
Produkcija: Sodaberg koreografski laboratorij

Realizirano u suradnji Zagrebačkog plesnog centra i umjetničke organizacije Sodaberg koreografski laboratorij. Projekt je realiziran uz podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske te Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba.

Zahvale: Normela Krešić-Vrkljan, Adrijana Barbarić-Pevek, Maroje Mrduljaš, Aleida Viduka, Ivana Pinjušić-Bužančić.

Premijera:
9. srpnja 2019. u 19:30 sati
Izvedbe:
10. srpnja 2019. u 19:30 sati
11. srpnja 2019. u 19:30 sati
12. srpnja 2019. u 19:30 sati
13. srpnja 2019. u 19:30 sati

Lokacija izvedbe:
BCI – GI – 7. razina
Vukovarska 72, 10000 Zagreb

Ulaz je slobodan za sve izvedbe.

Rezervacije & informacije: blagajna@zagrebackiplesnicentar.hr