13.3.2018.
Premijerne izvedbe KOREOGRAFSKE FANTAZIJE BR. 3

Novi rad u seriji, KOREOGRAFSKA FANTAZIJA BR. 3, premijerno će biti prikazana krajem svibnja 2018. godine u Zagrebu, u izvedbi pet plesnih umjetnika/ca Filipe Bavčević, Marina Lemića, Silvije Marchig, Sare Piljek, Nastje Štefanić, a u koreografiji Marjane Krajač. Prvi dio procesa započeo je početkom ožujka u Zagrebačkom plesnom centru, a nastavio se se kroz travanj i svibanj.

KOREOGRAFSKA FANTAZIJA BR. 3 sljedeći je rad u nagrađivanoj seriji radova (Nagrada Hrvatskog glumišta za izuzetno koreografsko postignuće i Godišnja nagrada Strukovne Udruge plesnih umjetnika Hrvatske za koreografiju) koja produbljuje polje razmatranja koreografije i njenih izvedbeno-ontoloških simptoma, a koja želi istražiti poluge plesa kao afirmativnu proizvodnju memorije koja omogućuje da kodove forme čitamo kao artikulaciju estetskih ideja i njihovih dosega, pa i njihovih transformacija ili rekontekstualizacija. Prvi rad u seriji premijerno je izveden u studenom 2013. godine, a drugi u listopadu 2015. godine.

S radnim podnaslovom Otvoreni procesi, KOREOGRAFSKA FANTAZIJA BR. 3 razmatra plesnu izvedbu kao širi umjetnički zahvat. Čini nam se važnim ostati lojalan procesnosti plesa i njegovog gradiva te uvijek iznova etablirati postavke historijske moderne u samoj namjeri plesnog rada. Strpljivim istraživanjem pojedinačnih slojeva, Otvoreni procesi razmatraju plesni rad u dubinu, otvarajući nove optike u ovom kontinuiranom istraživanju koreografskog.

Autorica i koreografkinja: Marjana Krajač
Izvedba: Filipa Bavčević, Marin Lemić, Silvia Marchig, Sara Piljek & Nastja Štefanić
Dokumentacija: Tjaša Kalkan
Grafičko oblikovanje: Valentina Toth
Asistentura: Leonardo Krakić
Gosti na projektu: Nemanja Čađo, Kristina Legin
Tehnički direktor: Duško Richtermoc
Oblikovanje svjetla: Marino Frankola
Komunikacije: Anita Klapan
Produkcija: Sodaberg koreografski laboratorij
Predstava nastaje u suradnji Zagrebačkog plesnog centra, umjetničke organizacije Sodaberg koreografski laboratorij i uz istraživanje Norveške kazališne akademije Sveučilišta Østfold u Fredrikstadu. Realizirana je uz podršku Ministarstva kulture RH te Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba.

Premijerne izvedbe nas očekuju 29. i 30. svibnja te 1., 2., 3., i 4. lipnja 2018., s početkom u 20:00 sati,
u Zagrebačkom plesnom centru (Ilica 10, Zagreb).

ULAZNICE I REZERVACIJE: ovdje